Miti ali resnice o postu

Trenutno sem na postu. Pa ne zato, ker bi v tem tako užival, ampak ker se potem dobro počutim. Ker se mi izboljšajo številni kazalniki… Da mi čas hitreje mine od enega pitja soka do drugega, sem se lotil pisanja. O postu je bilo že veliko napisanega, med ljudmi je poznan že tisočletja, pa vendar ima še vedno pridih mističnega, ekskluzivnega, napornega…
Človek se vpraša, zakaj so se ljudje postili včasih, zakaj se postimo sedaj in zakaj se bomo zelo verjetno postili tudi v prihodnje. Kljub vsem predsodkom in dezinformacijam.
Odgovor, zakaj se ta tradicija ohranja, je preprost. Kar je dobro, se obdrži. Kot glasba, ki ima nekaj več v sebi, postane ,,evergreen,,. Post je izredno učinkovit, naraven in tudi poceni način za ohranjanje in krepitev zdravja, kakor tudi blagodejna oblika samopomoči ob različnih zdravstvenih tegobah.
Res je, ne postimo se vsi. Le nekateri, ki smo imeli to srečo, da smo premagali odpor do odrekanja trdi hrani za določen, omejen čas. No, ja, vsaj jaz sem rabil pri tem tudi nekaj pomoči, beri ,,brco v rit,, v obliki težav z zdravjem. In zdi se mi, da je bilo podobno z večino ljudi, ki se sedaj redno postimo.
Vse tiste, ki se vam je vzbudila radovednost vabim, da se mi pridružite pri odkrivanju skrivnosti, ki se ji reče POST. Kdo ve, mogoče se pa potem odločite POST tudi vi preizkusiti.
SE NADALJUJE – naslednjič: JE POST NEKAJ NARAVNEGA? JA, KER SE…
2018-06-19T21:16:50+00:00