Gong sprostitev 2018-08-04T06:26:11+00:00

Gong sprostitev

Glasba je v življenju človeka izredno pomembna, čut zanjo imamo prirojen, z njo se telesno in duševno sproščamo. Ta njen učinek uporablja tudi glasbena kopel, v kateri je glasbena improvizacija način komunikacije med klientom in terapevtom, doživljanje skupne izkušnje pa lahko nakaže pot za reševanje najrazličnejših fizičnih, čustvenih, psiholoških ali duševnih potreb in stisk posameznikov. Pri nas zvočno kopel kombiniramo z gong jogo, ki je priprava in odpiranje telesa za zvočno kopel, s čimer dosežemo najboljše učinke glede na življenjski slog sodobnega človeka.

Gong vaje

Vadba joge, ki jo v ozadju ves čas spremlja igranje na gong. Spodbuja gibanje življenjske energije skozi telo; ga zdravi, zavest pa prebuja za preobrazbo.

Gre za kombinacijo gong joge in gong zvočne kopeli. Gong joga spodbuja gibanje življenjske energije skozi telo; ga zdravi, zavest pa prebuja za preobrazbo. Z zaporedji vaj, kombiniranih z zavestnim dihom, namero in pozornostjo odpremo pretok energije in poskrbimo, da telo in um postaneta dojemljiva za globoko sproščanje in regeneracijo. Sledi gong zvočna kopel, ki jo doživljamo v sproščenem, meditativnem stanju in ki nam pomaga, da ob tem tudi čistimo podzavest, uravnotežimo čustva in prebujamo intuicijo.

Gong kopel

Zvočna kopel je ustvarjena z zvoki gonga, himalajskih posod ter drugih glasbil, sozvočje katerih nas vodi v svet notranjega blagostanja, pomiritve, zedinjenje telesa, uma in srca.

Zvočna kopel nas prenovi, očisti naš um in telo ter nas poveže z našim namenom. Zvok, ob stiku z našim telesom povzroči občutek lahkotnega lebdenja. Zvok gonga, himalajskih posod in drugih glasbil slišimo in jih doživimo, saj vibracije gonga prebudi naše telesne celice ter ponovno vzpostavlja energetski pretok. S pomočjo zvočne kopeli vstopamo v višja stanja zavesti, pričnemo sproščati energetske in fizične blokade, krepimo obrambni mehanizem telesa, saj prebudimo zdravilno moč naših notranjih organov.

Dobrodošli!

Tedenska gong joga in zdravilna kopel mi pomagata, da lažje preživim cel teden. Komaj čakam torka, da se razgibam in globinsko odpočijem.

Anonimna • udeleženka gong joge

Po  gongih sem kot prerojena. Dajo mi zagon in polet in če kdaj ne morem, mi kar manjkajo.

Miha • udeležence zvočne kopeli