Postenje in razstrupljanje 2018-06-19T21:14:20+00:00

Postenje in razstrupljanje za dušo in telo

Postenje je staro kot človeštvo in če bi si želeli izboljšati svoje počutje, povečati energijo in se pomladiti, potem so posti za dušo in telo, ki jih za vas pripravljamo že več kot 10 let, prava izbira.

Naši posti so enkratni:

 • ker so skupine majhne (do 10 ljudi),
 • ker je program celosten in celovit – zajema vse vidike od telesnega, čustvenega, miselnega do duhovnega (če je skupina za to);
 • ker se posvetimo vsakemu – pri nas niste številka;
 • ker skupaj obdelujemo zanimive in aktualne teme skozi predavanja in pogovore;
 • ker smo v naravi, ker se razgibavamo, sproščamo, smejemo, se podpiramo;
 • ker so sokovi sveži in pripravljeni iz domačega sadja in zelenjave;
 • ker se stalno učimo in vključujemo nova spoznanja in metode;
 • ker smo kot ena družina …

Raziskava je pokazala, da se udeležencem naših postov izboljša večina merjenih zdravstvenih kazalnikov, udeleženci poročajo o boljšem počutju, več energije, več zaupanja in tudi učinkovitosti na vseh področjih po postu.

Naši posti trajajo 3 ali 8 dni. Mesto si rezervirate s plačilom akontacije 50e in izpolnjeno prijavnico, ki vam jo pošljemo po emailu ali pošti. Približno 10 dni pred terminom dobite še navodila za pripravo.

Možnost postov tudi za zaključene skupine (najmanj 4 udeleženci), po dogovoru.

Klasični post s sokovi in juhami

Več

Polnovredni post po dr. Iztoku Ostanu

Več

Polpost

Več

Zakaj post?

Za začetek je dobro najprej ugotoviti, kakšno je trenutno stanje, ali je naš življenjski stil v redu, ali pa delamo kaj narobe. Če se ne počutimo optimalno, je to znak, da je potrebno nekaj spremeniti.

Kako si lahko pomagamo, ko začutimo, da stanje našega organizma ni optimalno?
Za začetek je dobro najprej ugotoviti, kakšno je trenutno stanje, ali je naš življenjski stil v redu, ali pa delamo kaj narobe. Če se ne počutimo optimalno, je to znak, da je potrebno nekaj spremeniti. Imamo nekaj možnosti:
 • Čim bolj biološka, nepredelana hrana
 • Redno gibanje
 • Čista voda
 • Pogosto zadrževanje ali bivanje v čistem okolju
 • Uskladitev svojih aktivnosti z dnevnimi , tedenskimi, … ritmi.
 • Delo na sebi v smislu spoprijemanja s stresom
 • Postenje
Vsi zgornji principi se uporabljajo tudi med postom, hkrati pa jih je priporočljivo uporabljati v vsakdanjem življenju.

Zakaj post?

 • preventiva pred različnimi boleznimi
 • izboljšanje počutja, dvig energije
 • čiščenje negativnih čustev, misli in blokad
 • pomlajevalni učinek
 • čiščenje črevesa, jeter, ledvic, pljuč, kože
 • pomoč pri zdravljenju vseh bolezni
 • odpravljanje slabega zadaha, utrujenosti, oteklih oči
 • pomaga pri napetosti, zaprtju, celulitu

O postu nisem veliko vedel, vedel pa sem, kaj si želim – boljše fizično počutje. Sedaj se mi pa zdi, da sem dobil mnogo več. Pravzaprav se me spomnim, kdaj sem zadnjič preživel tako miren in sproščen teden, poln zanimivosti in novih spoznanj. Kljub temu, da sem bil samo na tekoči hrani, je bil teden lep, lahkoten in prijeten. Res se počutim boljše in vse to drugo je zame bonus. Zadevo sta odlično postavila, obvladata snov, lepo sta usklajena. Upam, da se še vidimo.

Anonimni

Pred postom sem bila na mestu, nisem mogla naprej. Obtičala sem na neki točki, ohromljena od strahu. Post mi je pomagal da sem lahko pogledala nase spustila stare bolečin in za trenutek pustila prihodnost. Bila sem tukaj in zdaj. Všeč mi je, da je ta post namenjen vsakomur, ne glede na vsa prepričanja. Hvala vama za lepo izkušnjo, ki bo shranjena v mojem srcu za vedno.

Tea

Če sem iskrena, na začetku nisem verjela, da bom zmogla osem dni posta. Pa mi je uspelo! Super! Menim, da sem dobila neko posebno energijo, da se mi je prečistila tudi glava, ne samo telo. Že dolgo nisem bila tako umirjena in sproščena. Že dolgo nisem bila tako »kul«. Na plano je prišel otrok, ki sem ga pogrešala. Hvala, da ste delila z nami znanje in izkušnje iz vajine bogate zakladnice znanja. Super sta.

Maja

Dogajanje na postu je čudovito, ker sta vidva čudovita. Skupina je manjša, kar pomeni, da smo povezani in vse počnemo skupaj in se podpiramo. Dobil sem nova spoznanj in uvide o sebi - da imam še potlačene stiske, telo je v boljšem stanju, manj je bolečin in napetosti.

Program je prilagojen skupini in vedno je malo drugače. Post priporočam vem, ker ti okrepi telo in duha in ti pomaga do boljše kvalitete življenja. Hvala vama, čudovito je bilo.

Jože

Všeč mi je, da so majhne skupine in odlično vodenje. Poudarek ni samo na prehrani in na gibanju, ampak tudi na umu, razmišljanju. Post mi je res izboljšal počutje in vsakomur privoščim to krasno izkušnjo.

Magda

Ker se bila že večkrat tu, je to dokaz, da je program pester, vsakega je po malo, veliko časa smo preživeli v naravi. Post mi vsakič znova pomaga, da dobim nov zagon in moč za bolj zdrave navade. Zelo sem hvaležna za ta vikend, preživet pri Dragotu in Heleni.

Anonimna

Vse je bilo brezhibno. Počutila sem se, kot bi bila doma, med prijatelji. Post mi je dal moči za spremembe, ki jih nujno potrebujem. Zanimivo mi je bilo vse, od sprehodov, predavanj, smeha, pogovorov … Ostanita taka, kot sta. Verjamem, da ne bosta, ker sta naravnana k temu, da sta lahko samo še boljša.

Anonimna

Meni je bilo presenetljivo zelo všeč. Pred prihodom sem bila malo skeptična, sedaj sem spoznala, da sem se naučila marsikaj novega in upam, da bom kaj od tega vnesla tudi v svoje življenje. Sta krasna človeka, vidi se, da sta uigran par, da verjameta v to, kar počneta. Polna sta znanja in izkušenj. Helena s humorjem, smehom in energijo očara, Drago z znanjem, resnostjo vzbuja verodostojnost.

Anonimna

Ta post je poseben zaradi odličnih sokov in juh, ki so res domače in delajo razliko. Super so predavanja, gongi, skupinski pogovori, ki tudi naredijo razliko. Post me je umiril, čutim, da delam res nekaj dobrega zase; okrepil sem povezanost z naravo. Odpočil sem se in se počutim polnega energije po dolgem času.

Mitja

Vsak dan je bilo kaj novega in nikoli ni bilo dolgčas. Post mi je dal lahkotnost v telesu in bolj pozitivne misli. Priporočala bi ga vsem, predvsem zaradi boljšega počutja. Oba sta izjemno srčna, odprta in širita ljubezen.

Anonimna

Tukaj te res obravnavajo v celoti, ker ni pomembna le hrana in gibanje, ampak tudi misli, čustva, duh. Post mi je pomagal, da sem se odklopila od vsakdanjih skrbi, počutim se lažja, bolj sproščena, izgubila sem nekaj kilogramov in to je krasno. Ta post bi priporočala vsakomur, ker je lahko nov začetek boljšega življenja.

Nuša