Zgodba DiH 2018-12-12T18:35:10+00:00

Zgodba DiH

Pravijo, da ima vse svoj namen. V najinih življenjih je bilo zelo veliko lepih, navdihujočih in čudovitih trenutkov, dogodkov, srečanj, dosežkov, a če ne bi bilo določenih težav, bolečin in izzivov, se danes zagotovo ne bi ukvarjala s tem, s čemer se… Če se ne bi pojavile prve težave že pri 30-ih letih, Drago ne bi spremenil prehrane in gibalnih navad, ne bi opravil mednarodnih izobraževanj iz shiatsu in kranio pristopa, niti ne Bownove masaže, klasične masaže, … niti se s Heleno ne bi udeležila 4-letnega izobraževanja iz psihoterapije … Helena ne bi izgubila skoraj 10 kilogramov. Če se pri 40-ih ne bi pojavile nove zdravstvene in druge težave in izzivi, Drago ne bi spet spremenil prehrane, izgubil nekaj kilogramov, se izobrazil iz hidrokolon terapije, gong kopeli, joge smeha in se s Heleno ne bi začela postiti niti voditi postov … Če se ne bi stalno pojavljale težave, Drago ne bi mogel danes reči, da se počutil bolje, kot kdajkoli in da kljub poškodbi hrbtenice in kronični bolečini in slabi napovedi: »s to bolečino se boste morali naučiti živeti,« danes nima več bolečin.

Morda bi kdo rekel, da je to čudež, kdo drug pa, da se čudeži stalno dogajajo in da so čudeži nekaj normalnega oz. samo stvar pogleda oz. verjetja. Podobnih čudežev je bilo v najinih življenjih kar nekaj in vsak dan jih vidiva, pri sebi in drugih … Če je človek odprt in iskren, se čudeži dogajajo stalno, le opaziti jih je treba.

Če bi nama kdo pred 20-imi leti rekel, da se bova ukvarjala s postenjem in izobraževanjem, bi se nasmehnila in si mislila: »haha, ta pa ima bujno domišljijo …«. No, zdaj pa to počneva že več kot 10 let in sva imela že več kot 80 postnih skupin. Udeležencem so se izboljšali zdravstveni kazalniki, poročajo o več energije, boljšem počutju in večina je spremenila vsaj nekaj na boljše.

Kot sva že omenila, so (bile) najine težave, nelagodja in problemi »krivi« za to, da sva oba že zelo zgodaj začela raziskovati življenje in to, kako biti zdrav, srečen in zadovoljen. In to še vedno počneva, vsak dan znova. Ugotovila sva, da je najtežje delati to, kar govoriš in biti zvest sebi in dovolj ponižen, da si pripravljen pomagati drugim na način, da jih podpreš v njihovih močnih točkah, da jim pomagaš, da se spet povežejo s svojimi notranjimi močmi in potencial in da si se pripravljen učiti od vseh in vsakogar. Če živiš tako, da je tvoj cilj stalen razvoj, potem ni težko stalno raziskovati različne načine postenja, prehranjevanja, gibanja, sproščanja, iskanje novih poti, spreminjanje in sprejemanje svojih vzorcev. Če živiš tako, nikoli ni dolgčas in stalno se lahko čudiš sebi, drugim in življenju. Zelo sva povezana tudi z naravo (s čudovitimi gozdovi tod naokoli, travniki in najinim eko vrtom) in tudi druge usmerjava v čutenje in povezovanje z vsemi bitji.

Eden od najinih motov je tudi, da moraš vsakih nekaj let poskusiti nekaj novega in tega se zelo resno drživa in stalno širiva svojo cono udobja. Bi želeli kaj novega poskusiti tudi vi?

Vabljeni v najino družbo.

0
in več udeležencev postenj od začetka do danes
0
in več izvedenih postov pod strokovnim nadzorom
0
in več izvedenih izobraževanj na različne tematike
0
udeležencev različnih masaž, zvočne kopeli ali gong joge

Verjameva

  • Verjameva, da je vse mogoče.

  • Verjameva, da si lahko pomagamo in skupaj ustvarimo svet harmonije, večnega razvoja, ljubezni, zdravja in sreče za vse.

  • Verjameva, da mora vsak prispevati svoj delček.

  • Verjameva  v to, da imajo vsi ljudje enkratne sposobnosti in poslanstvo.

  • Verjameva, da dobro na koncu vedno zmaga.

  • Verjameva, da se človek lahko spremeni in da je lahko popolnoma zdrav, srečen in zadovoljen.

  • Verjameva, da se vsakdo lahko posti, razstruplja, da lahko preseže svoje omejitve in strahove in da se lahko stalno razvija in raste…

  • Verjameva, da le celovit pogled in vključevanje vseh vidikov našega bivanja in življenja – od telesnega vidika, čustev, misli, prepričanj, vzorcev, zavesti, duše….lahko prinese želen rezultat.

  • Verjameva, da ni enega recepta za vse, ampak moramo pomagati drugemu, da najde sebi najbolj primeren način, ki ga bo vodil k zdravju in zadovoljstvu.

Drago Klanšček
Sem človek, ki se stalno uči. Vsak dan. Učim se, kako biti odprt za novo, kako biti zdrav, srečen, zadovoljen in …. In čeprav bo morda kdo rekel, da bi po vseh teh dolgoletnih izobraževanjih doma in v tujini, lahko že prenehal z učenjem, pa je zame raziskovanje in osvajanje novih znanj pomembno sredstvo in način za stalno rast, razvijanje in tudi pomlajevanje. Danes sem hvaležen življenju, ker me je veliko naučilo in skalilo tudi skozi moje 30-letno delo z ljudmi. Srečal sem se z več kot 1500 ljudi, ki so imeli najrazličnejše težave in izzive v svojem življenju in s katerimi sem lahko delil svoje znanje in jim pomagal k bolj zdravemu in uspešnemu življenju. Veliko sem se naučil od vsakega posebej in tudi od vseh skupaj. Njihove in moje težave so bile navdih za iskanje vedno novih poti, kako pomagati sebi in drugemu. Veselim se novih izzivov in vseh vas, s katerimi se bom morda srečal v prihodnje …

O najinem pristopu

Vsak človek ima pravico in tudi dolžnost, da je zdrav, srečen, zadovoljen, bogat, vesel … Vsi bi pravzaprav lahko ali celo morali biti zdravi, srečni, zadovoljni…. In zakaj nismo? Zdi se, da nas današnji način in tempo življenja, naše navade ter naša prepričanja vodijo v to, da smo vse bolj utrujeni, razočarani, zaskrbljeni, nesrečni, depresivni, pod stresom, prestrašeni, nezadovoljni, … Razlogi za to so večplastni, pogosto so povezani z nezdravim in neuravnoteženim načinom življenja, preobremenjenim in zastrupljenim telesom/bitjem, nezdravimi vzorci delovanja in prepričanji, ki nas držijo ujete v avtomatsko delovanje. Zato je prvi korak, da se razstrupimo in da s tem razbremenimo svoje bitje, da nam je na voljo več ustvarjalne energije, da lahko potem čistimo še naprej in se usmerimo na pot proti več zdravja, sreče, radosti, harmonije …

Človek se stalno razvija in težave, ki se pojavljajo na katerem koli področju, nam pomagajo,  da se razvijamo in spreminjamo hitreje, kot bi se sicer. Pri tem je pomembno, da delamo v harmoniji z vsem, kar je in skrbimo tudi za dobrobit slehernega človeka, živali, rastlin in celega planeta.

Najin pristop je večplasten in celovit, po drugi strani pa prilagojen današnjemu človeku. Temelji na tem, da izhajamo iz tega, kar deluje in pomaga določenemu človeku. Pri tem uporabljamo različne pristope, metode, tehnike, načine, ki nam lahko pomagajo do cilja. Človek je celota (telo, duša, duh, zavest) in kot takega ga moramo videti in tako delovati. Vse, kar lahko naredimo je, da pomagamo drugemu, da ozavesti svoje delovanje, se nauči spreminjati in krepiti v sebi samozdraviteljski, regenerativni in pomladitveni potencial … To počnemo individualno ali v majhnih skupinah, kjer je vsak dobrodošel in spoštovan, kjer  lahko vsakdo pride do besede in je tudi slišan.

Postenje pri Dragotu in Heleni je obrnilo moj svet prehrane in pogleda nanjo na glavo. Počutim se bolje, bolj samozavestno in predvsem bolj zdravo.

Tadeja, izkušnja 3-dnevnega posta

Ne morem prehvaliti izkušnje. Čudovito!

Miha, 8-dnevni post